banner logo

BIYAB

BKS Iyengar Yoga Association of Belgium (BIYAB) is de Belgische Iyengar Yoga vereniging opgericht in 2010 door Willy Bok, Alexis Simon, Rita Poelevoorde en Dorothée Langlois Van Ophem.

Dit betekent echter niet dat Iyengar yoga voor die datum niet verspreid en beoefend werd in België. Simpelweg omdat de oprichting van de vereniging op dat moment essentieel leek om de duurzame ontwikkeling en het gepaste toezicht op de leer van Mr. Bellur Krishnamukar Sundara Iyengar (1918-2014), in de volksmond ook bekend als Guruji, te verzekeren.

De Belgische vereniging is aangesloten bij het Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI) in Pune, India, en mag daarom het officiële logo (Hanumanasana) gebruiken. Luxemburg is in 2017 toegetreden tot het BIYAB.

De vereniging heeft zich met name de volgende doelen gesteld:

  • De leer van B.Y.S. Iyengar® in België en Luxemburg promoten, gebaseerd op de hoogste normen van persoonlijk gedrag en met respect voor de principes van burgerzin en dienstbaarheid.
  • Alle soorten evenementen organiseren (conventies, conferenties, workshops, screenings, publicaties, enz.) die de verspreiding en verdieping van de kennis van B.Y.S. Iyengar® kunnen bevorderen.
  • Het organiseren van de certificering van Iyengar® Yoga leraren en het uitvoeren van hun regelmatige beoordeling op de manier zoals beschreven door de RIMYI.
  • Het opzetten van een nationaal register van gecertificeerde Iyengar® Yoga leraren.
  • Het opzetten van een nationaal register van leraren die bevoegd zijn om Iyengar® Yoga leraren op te leiden.
  • Het uitvoeren van onderzoek naar de voordelen van Iyengar® Yoga en het uitvoeren van projecten die een bredere verspreiding mogelijk maken.
BIYAB organiseert examens volgens het certificatie systeem.
BIYAB voorziet props ter materiële ondersteuning van leerkrachten.
BIYAB organiseert jaarlijks een conventie voor al haar leden.
Het magazine 'Yoga Sanghara' wordt jaarlijks uitgebracht door BIYAB.