banner logo

Verslag Nationale Conventie 2023

We zijn erg blij om de foto's van de conventie met Glenn Ceresoli met jullie te delen. Zijn lessen waren erg genereus en inspirerend.

We willen iedereen bedanken die heeft deelgenomen aan de nationale conventie in Koksijde. Dankzij deze evenementen kunnen we fondsen werven en de diensten die de vereniging aan haar leden aanbiedt, verbeteren.

Via deze link kunt u de foto's herbekijken:  https://photos.app.goo.gl/pG4hqeGTyec1PvFQ9

Een paar woorden over Glenn Ceresoli en het onderwerp 'Asana en vrijheid':
Glenn is gevestigd in Australië. Hij heeft een Senior Certificate bij de Iyengar Association. Hij heeft vele malen gestudeerd bij B.K.S. Iyengar aan het instituut in Pune, India. Terwijl hij de traditionele waarden van yogabeoefening handhaaft, geeft hij zijn ervaringen en begrip door met een uniek en eigentijds inzicht om de behoeften van de hedendaagse wereld op fysiek en mentaal gebied te weerspiegelen. Glenn's lessen zijn sterk praktijkgericht en gebaseerd op zijn uitgebreide ervaring als leraar. Glenn geeft wereldwijd Teacher Training cursussen, Residentiële Retraites, Workshops en Intensives. Glenn's manier van presenteren is geïnspireerd en inzichtelijk.

Moksha wordt vaak genoemd in de filosofische context, maar wordt zelden uitgelegd in een praktische asana-context. Moksha verwijst in het hindoeïsme en het jainisme naar de uiteindelijke bevrijding van de individuele ziel of jīva uit de kringloop van wedergeboorten, de saṃsāra. Moksha is in zekere zin het hindoeïstische equivalent van het boeddhistische nirvāṇa.

Tijdens onze conventie zal Glenn met zijn 40 jaar ervaring fundamentele suggesties, uitleg en adviezen geven over hoe je de vrijheid die yoga asana beoefening biedt kunt herkennen, herkennen en bereiken. De essentiële ingrediënten van yogabeoefening zijn het cultiveren van bewustzijn, het herstellen van balans en het kennen van jezelf.

Leer Glenn kennen in deze video